מהי ספרות משווה?

במחלקה לספרות משווה אנו לומדים וחוקרים טקסטים ממגוון תרבויות (אירופה, אמריקה, מזרח אסיה); תוך הדגשת הזיקות בין תקופות שונות (התקופה הקלאסית, ימי הביניים, רנסנס, התקופה המודרנית והפוסט מודרנית); ובין מדיומים וצורות מבע שונות (ספרות, שירה, דרמה, תיאטרון, אמנות, קולנוע, מוסיקה). אנו מעודדים פיתוח חשיבה תיאורטית, ביקורתית ומקורית ביחס לטקסטים הנלמדים.

בוגרי המחלקה לספרות משווה משתלבים באופן מקצועי כחוקרים באקדמיה, מורים ואנשי חינוך, דרמטורגים, עורכים ספרותיים, עורכים בתחום התקשורת, וכותבים יוצרים.

הסטודנטים שלנו לומדים בסביבה אקדמית חמה ותומכת עם מרצים המובילים בתחומי מחקרם ומוזמנים לקחת חלק בפעילויות המגוונות שאנו מציעים והכוללות כנסים וימי עיון אקדמיים, סדנאות ומפגשים עם יוצרים, ביקור בתיאטרון, בקונצרטים ובתערוכות, ושיח אינטלקטואלי ער בין מרצים וסטודנטים.

במחלקה לספרות משווה ניתן ללמוד לתואר ראשון (BA), לתואר שני (MA) במסלול עם תזה ובמסלול בלי תזה, ולתואר שלישי (PhD). את לימודי התואר הראשון ניתן ללמוד באופן מורחב במחלקה או לשלבם עם לימודים ממחלקות אחרות באוניברסיטה כגון פסיכולוגיה, חינוך, היסטוריה ועוד. תלמידי התארים המתקדמים עובדים תוך ליווי אישי של המנחה שלהם על מנת לפתח מחקר מקורי המבוסס על חשיבה תיאורטית ויכולת אנליטית גבוהה.