תואר שני

במסגרת לימודי התואר השני (MA) במחלקה לספרות משווה ניתן ללמוד בשני אופנים: במסלול עם עבודת תזה ובמסלול ללא עבודת תזה. כתיבת עבודת תזה הנה תנאי הכרחי למי שמעונין/ת להמשיך גם ללימודי התואר השלישי ובמסגרת כתיבת העבודה מפתחים הסטודנטים מיומנויות של מחקר עצמאי וגיבוש חשיבה תיאורטית ביחס ליצירות הנדונות. כתיבת עבודה מחקרית הנה הזדמנות להוציא אל הפועל את הידע שנצבר ולבטא את העמדה המחקרית המקורית של הסטודנטים. לימודי התואר השני מורכבים משיעורים וסמינריונים וכן מעבודה בהנחיה אישית עם מנחה עבודת התזה. אלו הבוחרים במסלול ללא תזה נדרשים להשלים קורסים וסמינריונים ברמה של תואר שני.
כל תלמידי התואר השני לוקחים חלק בקולקוויום המחלקתי שבו מרצי המחלקה ומרצים אורחים מציגים את מחקריהם העדכניים. על מנת להתקבל לתואר השני במחלקתנו דרוש ממוצע ציונים מהתואר הראשון שהנו 76 ומעלה.

מבנה תכנית התואר השני

תואר שני בספרות משווה עם עבודת גמר (סה"כ 14 שעות שנתיות):

2 ש"ש
חידת היופי (אסתטיקה עתיקה 33-318 או מתקדמת 33-352 ניתנים לסירוגין)
קורס על זרמים ושיטות בביקורת

השתתפות חובה בקולוקוויום המחלקתי (יש להירשם לקורס 33-950)
הגנה על התיזה (יש להירשם לקוד 33-762 בשנת הלימודים האחרונה
ידיעת שפות: נדרשת ידיעת השפה האנגלית ברמה לתואר שני, לפי קריטריונים של הועדה לתואר שני. שפה זרה נוספת ברמה של קריאה והבנת טקסט ספרותי תידרש רק בהתאם לנושא התיזה ולפי קביעת ראש המחלקה או המנחה.

עבודת הגמר: על  התלמיד לכתוב עבודת גמר (תיזה), אחרי קביעת נושא ומדריך בתאום עם ראש המחלקה. יש להתחיל בחיפוש מנחה ונושא במהלך השנה הראשונה ללימודים. לאחר הגשת התיזה ושיפוטה, מתקיימת בחינה  להגנה על התיזה.

תואר שני בספרות משווה ללא עבודת גמר (סה"כ 18 ש"ש):

8 ש"ש
קורסים באסתטיקה או בביקורת הספרות

השתתפות חובה בקולקויום מחלקתי (יש להירשם לקורס 33-950)

[1] תואר שני בספרות משווה למורים בעלי חמש שנות ותק (18 ש"ש)

10  ש"ש
קורסים באסתטיקה או בביקורת הספרות

השתתפות בקולוקוויום (יש להירשם לקורס 33-950)

[2] תואר שני במגמת כתיבה יוצרת - ללא עבודת גמר (18 ש"ש)

מגמת הכתיבה היוצרת במחלקה לספרות משווה מציעה קורסים, המשלבים בין סדנה מעשית ושיעורים תיאורטיים, והמאפשרים חשיפה מקצועית לטכניקות הכתיבה היצירתית בפרוזה ובשירה ובחינת סגנונות וז'אנרים שונים תוך עיצוב דרכם האישית של הסטודנטים כיוצרים וככותבים ומתן משוב מדויק ובונה (לפירוט ראו באתר "מגמת כתיבה יוצרת").
9  ש"ש סדנאות כתיבה יוצרת בפרוזה ו/או שירה
6 ש"ש סמינריונים
3 ש"ש קורסים באסתטיקה או בביקורת הספרות
  השתתפות בקולוקוויום (יש להירשם לקורס 33-950)

[3] תואר שני במגמת תרבויות וספרויות מזרח אסיה

התכנית עוסקת  בתרבויות וספרויות מזרח אסיה וביחסיהן למסורת המערבית, ובייחוד ליהדות. התכנית מתמקדת בהודו, סין ויפן.  קיימים שלושה מסלולים: עם תיזה, ללא תיזה, ומסלול ישיר לתואר שני בשיתוף מסלול אסיה בתכנית ב.א.רב תחומי (פרטים במחלקה).

מגמת תרבויות וספרויות מזרח אסיה - עם עבודת גמר (14 ש"ש)

2 ש"ש
חידת היופי (אסתטיקה עתיקה 33-318 או מתקדמת 33-352 ניתנים לסירוגין)
קורס על זרמים ושיטות בביקורת

השתתפות חובה בקולוקוויום (יש להירשם לקורס 33-950)
הגנה על התיזה (יש להירשם לקוד 33-762 בשנה"ל האחרונה)

מגמת תרבויות וספרויות מזרח אסיה - ללא עבודת גמר (18 ש"ש)

10 ש"ש
קורסים בחירה מתוכם 4 ש"ש במחלקות אחרות
סמנריונים
קורסים באסתטיקה או בביקורת הספרות

השתתפות חובה בקולקויום (יש להירשם לקורס 33-950)

ידיעת שפות לתלמידי התואר השני: שליטה באנגלית ברמת לתואר שני, פי קריטריונים של הועדה לתואר שני

פעילות מחלקתית לתלמידי התואר השני: חובת השתתפות בקולוקויום ובכנסים המאורגנים על ידי המחלקה. השתתפות זו היא חלק מן החובות של התארים המתקדמים. שחרורים לפי הצורך, אפשר לקבל בשיחה בע"פ, או בשיחה טלפונית במחלקה.

ד ר י ש ו ת  כ ל ל י ו ת: ראה תקנון האוניברסיטה לתואר שני.

דף הפייסבוק של התוכנית

לבירור פרטים נוספים על דרישות הקבלה, מסלולי הלימודים והקורסים אנא פנו למזכירות המחלקה לספרות משווה על מנת שנתאם עבורכם פגישה אישית.

03-5318281  comlit@mail.biu.ac.il