תואר שלישי

לימודי התואר השלישי (PhD) מתמקדים בכתיבת עבודת הדוקטורט ובמעבר מהיות סטודנטים להיות חוקרים של ממש. משהותה של עבודת הדוקטורט הנה בחידוש מחקרי, בהבעת עמדה מקורית, ובהתמחות ולמידה מעמיקה של נושא מסוים על פי תחומי העניין והנושאים האהובים על הסטודנט. אנו מעודדים את תלמידי המחקר שלנו להשתתף ולהרצות בכנסים אקדמיים וכן עושים כל מאמץ לסייע להשגת מלגות לימודים עבורם.

לימודי הדוקטורט מורכבים מהשתתפות בקורסים (שמיעה בלבד), נוכחות בקולוקוויום המחלקתי ובכנסים שהמחלקה מארגנת וכתיבת עבודת דיסרטציה בליווי אישי של מנחה ממרצי המחלקה. ישנם מקרים רבים בהם סטודנטים שכתבו עבודת תזה לתואר שני מגיעים ללימודי התואר השלישי על מנת לפתח את הרעיונות שהחלו לגבש בעבודת התזה לכדי עבודה מעמיקה ורחבת היקף יותר.

על מנת להתקבל ללימודי התואר השלישי במחלקתנו נדרש ציון ממוצע של 86 ומעלה.

בנוסף למסלול הרגיל לתואר שלישי קיימת אפשרות ללמוד לתואר השלישי במסלול משולב, המשלב למעשה את לימודי התואר השני עם לימודי התואר השלישי כמפורט בתקנון האוניברסיטה, וקיימת גם האפשרות ללימודי תואר שלישי במסלול ישיר מהתואר הראשון בספרות משווה.  מסלולים אלו אפשריים עבור תלמידים מצטיינים בלבד.

דרישות מיוחדות לתואר שלישי:

1)

הגשת תוכנית מחקר עם סיום שנה ראשונה ללימודים.

2)

לימודים בתוכנית מיוחדת שתקבע על-ידי ראש המחלקה בהתאם לדרישת הועדה לתואר שלישי המחייבת להשתתף שלוש שנים ראשונות בשני קורסים שנתיים (רצוי סמינריונים) ולקבל ציון עובר ללא חובת עבודות או בחינות.

3)

השתתפות חובה בכל שנה בקולוקוויום המחלקתי (יש להירשם לקורס מס' 33-950). בנוסף להשתתפות בימי העיון ובכנסים של המחלקה.

ד ר י ש ו ת  כ ל ל י ו ת: ראה תקנון בית הספר ללימודים מתקדמים.

לפרטים נוספים ולקביעת פגישה אישית אנא צרו קשר עם מזכירות המחלקה לספרות משווה:

gr.comlit@biu.ac.il