הזמנה להרצאה ראשונה בסדרת הרצאות על ספרות עולם - ז'אנג לונגשי. ההרצאה תתקיים מחר יום שני ה-7/11/2022 בשעה 14:00 בזום

אנחנו שמחים לארח במחלקתנו השנה, במסגרת הקולוקוויום המחלקתי, סדרת הרצאות בינלאומית בנושא ספרות עולם. בסדרה יתארחו חוקרים וחוקרות בעלי שם עולמי, מהבכירים והמובילים בתחום, וההרצאות יספקו הצצה אל אחד מתחומי המחקר המרתקים והתוססים ביותר בחקר הספרות כיום.

אל ההרצאות, שיתקיימו בזום, יצטרפו אלינו סטודנטיות/ים ומרצות/ים מאוניברסיטאות שונות בארץ ובעולם, ואנו מקווים שיווצר דיון פורה ומשמעותי.

ההרצאה הראשונה תתקיים ביום ב' הקרוב, 7.11 בשעה 14:00 בזום - יש להירשם מראש בקישור הזה.

להרצאה הפותחת של הסדרה נארח את פרופ' ז'אנג לונגשי מאוניברסיטת הונג קונג. פרופ' ז'אנג הוא אחד החוקרים המוערכים ביותר בתחום של ספרות עולם, ומתמחה במחקר השוואתי של ספרות ותיאוריה מסין ומהמערב. להלן כמה מספריו לעיונכם:

The Tao and the Logos: Literary Hermeneutics, East and West (Duke University Press, 1992)

Allegoresis: Reading Canonical Literature, East and West (Cornell University Press, 2005)

From Comparison to World Literature (SUNY Press, 2015)

בהרצאתו אצלנו פרופ' ז'אנג יאתגר את התפיסות הרווחות כיום בתחום של ספרות עולם, שערערו על הגדרתו הקלאסית של גתה לספרות עולם (Weltliteratur) והציעו להגדירה באמצעות תרגום וסירקולציה של יצירות מעבר לטריטוריה הלשונית והלאומית שבה נכתבו. פרופ' ז'אנג יבקש להציע מודל אחר, המשיב את הערך האסתטי של היצירה ללב הדיון.

הרצאה ראשונה במסגרת הסמינר המחלקתי

תאריך עדכון אחרון : 06/11/2022