מיכל בן עמי

תואר
Ph.D
נושא המחקר
זוגיות, תוקפנות ומשחק : קריאה מחודשת בתיאטרון האבסורד באמצעות תיאוריה פסיכואנליטית של 'יחסי אובייקט'

המחקר יראה כי קיימת זיקה בין שני השדות התיאורטיים: "תיאטרון האבסורד" ו"תיאורית יחסי אובייקט" הבאה לידי ביטוי במושגים מקבילים. הזיקה בין המושגים תבחן באמצעות חלוקה לתשתית תמטית משותפת: זוגיות (קשר דיאדי), תוקפנות (יצר המוות וביטוייו השונים) ומשחק. בנוסף קריאת מחזות האבסורד באמצעות המושגים התיאורטיים של "יחסי אובייקט"- תאפשר פרשנות קוהרנטית, הגיונית ומנומקת ותחלץ אותם מדימוי אניגמטי, סתום וחסר משמעות במתכוון, שיוחס להם בקריאות קודמות. החיבור ל"יחסי אובייקט" יצדיק מחדש את הגדרתו של אסלין ויעגן את שתי התופעות התיאורטיות- כמייצגות נאמנה את "רוח התקופה".

מיכל בן עמי. ילידת 1973. יוצרת, חוקרת ומרצה לתיאטרון. ראש מסלול לשחקנים יוצרים, ב"סמינר הקיבוצים" ומרכזת הוראה בקורסי תיאטרון מתקדמים, ב"אוניברסיטה הפתוחה". בעבר, ראש המחלקה למשחק ותיאטרון בבית הספר לאמנות "מנשר" ומבקרת מחול ותיאטרון באתר "עכבר העיר" אונליין מקבוצת "הארץ".

תאריך עדכון אחרון : 25/11/2020