לימודי מחזאות במגמת דרמה ותיאטרון לתואר שני בבר-אילן

לימודי מחזאות נועדו לשכלל את המיומנויות המקצועיות והאמנותיות של הסטודנטים והם סוללים את הדרך לקריירה באמנויות הבמה. אז אם מחזאות מעניינת אתכם, אם יש לכם תשוקה לעולמות התרבות והתיאטרון ואם אתם סבורים, כמו שיקספייר, "שכל העולם במה", כדאי לדעת שהמחלקה לספרות משווה באוניברסיטת בר-אילן מציעה מגוון קורסי מחזאות במסגרת תוכנית לימודים ייחודית, במגמת דרמה ותיאטרון לתואר שני, במסלול ללא תזה. כאשר את לימודי התואר השני במגמה ניתן להשלים בתוך שנתיים או בתוך שנת לימודים אינטנסיבית אחת בלבד, בהתאם לבחירה האישית של כל סטודנט וסטודנטית.

לימודי מחזאות במגמת דרמה ותיאטרון במחלקה לספרות משווה

מגמת דרמה ותיאטרון לתואר שני בספרות משווה היא מגמה חדשה באוניברסיטת בר-אילן והיא מאפשרת לסטודנטים ולסטודנטיות ללמוד מחזאות בד בבד עם התוודעות לעולם התרבות, הדרמה, התיאטרון והאמנות. במסגרת הלימודים ניתן דגש מיוחד על ההתכתבות שבין תרבויות העולם לבין התרבות העברית והיהודית, וכן על לימודים חווייתים ומעשיים. במהלך הלימודים משולבות מגוון סדנאות מעשיות בבימוי, מחזאות ומשחק, סדנאות בהנחיית אנשי מקצוע מהמובילים בתחומם, ובכללן: סדנאות בהנחיית המחזאית, הבמאית והשחקנית  הדר גלרון (בית לסין, הקאמרי, "מקווה", "הסודות") ובהנחיית הבמאי ד"ר רועי הורוביץ (הבימה, הקאמרי, תיאטרון באר שבע). לצד קורסי מחזאות, משחק ובימוי לומדים הסטודנטים קורסי ליבה וסמינרים מתחומי הספרות, התרבות, התיאוריה והאסתטיקה, ורוכשים השכלה מקיפה וידע אקדמי מוצק באמנויות ולימודים קלאסיים.

לקבלת מידע נוסף בנושא לימודי מחזאות במסגרת מגמת דרמה ותיאטרון לתואר שני בספרות משווה או להרשמה ללימודי תואר שני צרו קשר דרך עמוד צור קשר או בטלפון: 03-5318281

קורסי מחזאות לדוגמה במגמת דרמה ותיאטרון לתואר שני

בין קורסי מחזאות הנלמדים במסגרת התואר השני במגמת דרמה ותיאטרון במחלקה לספרות משווה, ניתן למנות את הבאים:

  • מחזאות ישראלית - בין מגמות עולמיות לאפיונים מקומיים 
  • סצנות, ניתוח וביצוע - ממחזה כתוב להצגה
  • מחזותיו של שייקספיר – קריאה, צפייה ועיון
  • ממקרא לבמה: שימוש דרמטי ותיאטרוני ל"ספר הספרים"
  • סדנת דרמטורגיה וקריאה מודרכת בטקסטים דרמטיים

בנוסף למגוון קורסי מחזאות, נלמד גם אסתטיקה מודרנית, ספרות ואסתטיקה מיוון עד הרנסנס, תורת הספרות ועקרונות מתודולוגיים, העיר בספרות ובתרבות, החידה של קפקא, תרבויות של זיכרון: גרמניה וישראל לאחר השואה, רומן חניכה הגברי והנשי ועוד ועוד.

תוכנית הלימודים במגמת דרמה ותיאטרון היא עשירה, היא מפגישה את הלומדים בה עם נקודות מבט שונות ומגוונות, ובד בבד עם טיפוח היכולות והמיומנויות ויצירת מרחב לגילוי הייעוד הייחודי של כל סטודנט וסטודנטית מפתחים הלומדים גם חשיבה ביקורתית, כושר פתרון בעיות ומשכללים את מיומנויות התקשרות.

יתרונות לימודי מחזאות בבר-אילן

  • במהלך קורסי מחזאות במגמה לדרמה ותיאטרון נלמד על מגוון עמדות אמנותיות, הן על הבמה והן על מאחורי הקלעים.
  • מטרת הלימודים במגמה היא שכל סטודנט וסטודנטית יממשו את הפוטנציאל שלהם, יפתחו ויביאו לידי ביטוי את קולם הייחודי כמחזאים, אמנים, יוצרים, כותבים ושחקנים וירחיבו את אופקיהם.
  • לצד לימודי מחזאות במחלקה לספרות משווה נקרא גם טקסטים משלל תרבויות, מקורות, תקופות וסוגות ונלמד צורות מבע שונות.
  • בוגרי המחלקה לספרות משווה משתלבים במגוון תפקידים, ביניהם: מחזאות, כתיבה, עריכה ספרותית, דרמטורגיה, הוראה וחינוך, חוקרים באקדמיה, עורכים, יוצרים ועוד.
  • המגמה לדרמה ותיאטרון מטפחת את הסטודנטים והסטודנטיות ומכינה אותם לקריירה בתחומי המחזאות, המשחק והבימוי, ובמקביל מציידת את הלומדים בידע, כלים ומיומנויות הניתנות להעברה גם לתחומים אחרים, ביניהם: תקשורת מילולית ובלתי מילולית, כושר ביטוי, כתיבה וניסוח, יצירתיות, חשיבה ביקורתית, יכולת עבודה בצוות כמו גם יכולת עבודה עצמאית, משמעת עצמית, פיתוח חוש אסתטי, מודעות חברתית וקהילתית ועוד.
  • לימודי מחזאות, משחק ובימוי במחלקה לספרות משווה בבר-אילן נערכים בהנחיית אנשי מקצוע החיים ונושמים את עולם הבמה, האמנויות והתקשורת, ביניהם: שחקים, מחזאים, עורכים ובמאים פעילים.
  • ניתן להשלים את לימודי התואר השני במגמה לדרמה ותיאטרון בשנתיים או בשנה אינטנסיבית אחת.

לקבלת מידע נוסף בנושא לימודי מחזאות במסגרת מגמת דרמה ותיאטרון לתואר שני בספרות משווה או להרשמה ללימודי תואר שני צרו קשר דרך עמוד צור קשר או בטלפון: 03-5318281

 

לימודי מחזאות הם מסע לגילוי עצמי ולביטוי אומנותי

לימודי מחזאות עוסקים לא רק במלאכת המחזאות. הם מציעים מסע לגילוי עצמי וקוראים לנו להצטרף לשושלת תוססת ורב-גונית של מספרי סיפורים שעיצבו את העולם שלנו במילותיהם. מהטרגדיות היווניות של סופוקלס ועד לאבסורדיזם המודרני של סמואל בקט, מחזאים השפיעו על תרבויות, קראו תיגר על נורמות וסחפו את הקהל במשך מאות אלפי שנים. קורס מחזאות משמעו אפוא לעשות את הצעד הראשון כדי להיות חלק ממסורת עשירה של ביטוי אומנותי ואינטלקטואלי.

מחזאות: היסטוריה והתפתחות כבבועה של הציוויליזציה

במהלך שיעורי מחזאות נראה כי ההיסטוריה של מחזאות עתיקה כמעט כמו הציוויליזציה עצמה.

המחזות המוקדמים ביותר היו חלק מטקסים דתיים, במרכזם היו גיבורים ואלים שהעבירו מסרים הנוגעים למוסר או מחזות שנועדו לחגוג אירועים משמעותיים.

מאוחר יותר, ביוון העתיקה חגגו את פסטיבל דיוניסיה, המוקדש לאל היין והתיאטרון דיוניסוס, ובמהלך הפסטיבל הוצגו מחזות תיאטרון מסוגים שונים. טרגדיות יווניות כמו אלו של סופוקלס, אייסכילוס או אוריפידס חקרו נושאים נצחיים כמו היבריס, צדק, סבל אנושי, גורל ואת טבעו של האדם ולמעשה הניחו את התשתית והיסודות לדרמה המערבית.

מחזאות יוונית הותירה את חותמה על מחזאים רומיים דוגמת סנקה, שכתב טרגדיות בצורת דרמה וגם על פלאוטוס, שזכור בעיקר בשל הקומדיות שכתב או עיבד ותרגם מיוונית. מחזותיו של סנקה נקראו ונלמדו באוניברסיטאות אירופאיות בימי הביניים והשפיעו עמוקות על הדרמה בתקופת הרנסנס, ובעיקר על הספרות באנגליה האליזבתנית ועל מחזאים צרפתיים כמו פייר קורניי שכתב קומדיות טראגיות וז'אן רסין, שלמד יוונית, הושפע ממחזאים יוונים קלאסיים כגון סופוקלס, תרגם מחזות מיוונית וכתב בעצמו אי אלו טרגדיות. רסין גם היה חבר של מולייר.

מולייר בצרפת וויליאם שייקספיר באנגליה – שניהם פעלו בתקופת הרנסנס, בעת התעוררותם של אידיאלים קלאסיים. שניהם פורצים את גבולות המחזאות על ידי מיזוג בין קומדיה וטרגדיה לבין אמירה חברתית. שייקספיר במיוחד חולל מהפכה באמנות המחזאות כשהוא מצייר דמויות מורכבות ומשלב ביקורתיות סאטירית, שפה פואטית ייחודית וחקירה של נושאים אוניברסליים, ובכך הבטיח את מקומו כאחד המחזאים הגדולים ביותר בהיסטוריה.

מחזאות המשיכה להתפתח גם במאות הבאות ושיקפה את הנופים החברתיים, הפוליטיים והתרבותיים המשתנים. כפי שנראה במהלך לימודי מחזאות, הופעת הריאליזם במאה ה-19 הביאה למחזות עם דמויות בעלות עומק פסיכולוגי, כפי שקורה במחזות של אנטון צ'כוב שחקר את הנפש האנושית גם דרך הומור, והנריק איבסן, שהעז להתעמת עם צביעות חברתית בדרמות הריאליסטיות שלו. המחזאות של המאה ה-20 הציגה ניסויים נוספים בצורה ובתוכן דרך מחזותיו האבסורדיים של סמואל בקט ועד לדרמות הפוליטיות של ברטולט ברכט.

מחזאות במסגרת תואר – הצטרפו אלינו למסע מרתק

במסגרת קורס מחזאות נלמד על כל אלו ועל מחזאים ומחזות רבים נוספים ובד בבד נלמד גם כיצד מפיחים חיים בדמויות, רגשות ורעיונות על הבמה. אז אם אתם רוצים לחקור את קסם התיאטרון, לימודי מחזאות באוניברסיטת בר-אילן במסגרת מגמת דרמה ותיאטרון לתואר שני בספרות משווה יפתחו עבורכם דלת לעולם תוסס של יצירתיות והבעה.

 

לקבלת מידע נוסף בנושא לימודי מחזאות במסגרת מגמת דרמה ותיאטרון לתואר שני בספרות משווה או להרשמה ללימודי תואר שני צרו קשר דרך עמוד צור קשר או בטלפון: 03-5318281