מגמת דרמה ותיאטרון בתואר שני-תשפ"ד

הפקולטה למדעי הרוח

לימודי תואר שני בתיאטרון ללא תזה במגמת דרמה ותיאטרון במחלקה לספרות משווה - תשפ"ד

מטרת תוכנית לימודי תואר שני בתיאטרון

לימודי תואר שני בתיאטרון במגמה לדרמה ולתיאטרון במחלקה לספרות משווה נועדו לאפשר לסטודנטים היכרות רחבה עם עולם  המחזאות והביצוע התיאטרוני, תוך הדגשת הדיאלוג בין התרבות העברית והיהודית לבין תרבויות העולם.

משך לימודי תואר שני בתיאטרון

משך הלימודים במגמה לתואר שני בתיאטרון הוא שנתיים (או לימוד אינטנסיבי של שנה) וכולל 18 שעות שבועיות.

לקבלת מידע נוסף בנושא תואר שני בתיאטרון במגמת דרמה ותיאטרון במחלקה לספרות משווה באוניברסיטת בר-אילן, ניתן ליצור קשר דרך דף צור קשר ונחזור אליכם בהקדם

תוכנית לימודי תואר שני בתיאטרון

במהלך לימודי תואר שני בתיאטרון ישתתפו הסטודנטים בסדנאות מעשיות במשחק, בכתיבה ובבימוי בהנחיית אנשי מקצוע מהמובילים בתחום בעלי ניסיון רב, ביניהם: הבמאי ד"ר רועי הורוביץ (הקאמרי, הבימה, תיאטרון באר שבע) והמחזאית-במאית-שחקנית הדר גלרון (הקאמרי, בית לסין, "מקווה", "הסודות"). בנוסף, ילמדו הסטודנטים קורסי ליבה במחלקה לספרות משווה וכן סמינרים בנושאים שונים בספרות העולם לנוחיות הלומדים, כל הסדנאות המעשיות מרוכזות ביום ב'.

מבנה המגמה – סה"כ 18ש"ש (36 נ"ז) לתואר שני בתיאטרון

א. סדנאות משחק ובימוי 6 ש"ש (12 נ"ז) - חובה

* סדנת משחק מתוך יצירה אישית 2 ש"ש (4 נ"ז) – הדר גלרון

* סדנת דרמטורגיה וקריאה מודרכת בטקסטים דרמטיים 2 ש"ש (4 נ"ז) –  ד"ר רועי הורוביץ

* מחזאות ישראלית-בין מגמות עולמיות לאיפיונים מקומיים 1 ש"ש   (2 נ"ז) – ד"ר רועי הורוביץ

* סצנות ניתוח וביצוע-ממחזה כתוב להצגה- 1ש"ש (2 נ"ז)- ד"ר רועי הורוביץ

* סיפורי בדים: מעשיות ומעשיות מחודשות בתרבות המערב- 1 ש"ש (2 נ"ז) ד"ר לילי גלזנר

ב. קורסי ליבה 3 ש"ש  (6 נ"ז)

יש ללמוד קורס אחד באסתטיקה מבין השניים הבאים:

* "ספרות ואסתטיקה מיוון עד הרנסנס" (2 ש"ש) - פרופ' יהושע אלקולומברה,

* "אסתטיקה מודרנית" (2 ש"ש) - פרופ' שלומי מועלם.

יש ללמוד קורס אחד באסתטיקה מבין השניים הבאים:

* מחזאות ישראלית-בין מגמות עולמיות לאיפיונים מקומיים (1 ש"ש) – ד"ר רועי הורוביץ

* סצנות ניתוח וביצוע-ממחזה כתוב להצגה- (1 ש"ש)- ד"ר רועי הורוביץ

ג. קורסי בחירה וסדנאות מן המחלקה (3 נק"ז)

על סטודנטיות וסטודנטים במסלול תואר שני בתיאטרון ללמוד 3-2 קורסים ממבחר קורסי המחלקה.

ד. סמינרים (6 נק"ז)

יש ללמוד 3 סמינרים לבחירה מתוך הסמינרים של המחלקה לספרות משווה ן ברשימת הסמינרים נמצאים כאלה העוסקים ישירות בתחומי הדרמה והתיאטרון (כדוגמת הסמינר "ממקרא לבמה- שימוש דרמטי ותיאטרוני בספר הספרים" של הד"ר רועי הורוביץ).

ה.  שמות הקורסים והמרצים בתוכנית תואר שני בתיאטרון:

דרמה