The Bhagavad-gītā

מחבר
ד"ר איתמר תאודור
תקציר

ד"ר איתמר תאודור הוא חוקר הינדואיזם ולימוד השוואתי של דתות. הוא בוגר הפקולטה לתיאולוגיה באוניברסיטת אוקספורד, מרצה בכיר במכללה האקדמית צפת, ועמית מחקר בחוג ללימודי אסיה באוניברסיטת חיפה. בנוסף לימד כעמית אורח באונ' הסינית של הונג קונג  ( 2009-2015) בין פרסומיו הספר Exploring the Bhagavad gita; Philosophy Structure and Meaning (Ashgate, 2010), ספר אשר זכה בפרס Choice מטעם איגוד הספריות האקדמיות האמריקאיות, ויצא לאור גם בעברית, סינית ורוסית. בנוסף ערך שני ספרים שראו אור בהוצאת Lexington וחיבר ספר בנושא פילוסופיה הינדית שראה אור ב-2016 בהוצאת IB Tauris. ד"ר תאודור הקים את התכנית בלימודי הינדואיזם ויהדות באונ' חיפה (2011), וייסד את הכנס היהודי-אסייתי אשר עד כה קיים ששה כנסים שנתיים. הוא פרסם מאמרים ופרקי ספרים בבמות פרסום שונות ובכלל זה Journal of Asian Philosophy ו- Religions of South Asia. מחקרו העכשווי עוסק בפילוסופיה של הבהגווד גיטא, בהגות גנדהיאנית ובנוסף בדתות ותרבויות הגליל, ובמסגרת זו הוא עורך כעת ספר בנושא הבהגווד גיטא בהוצאת רוטלדג'. הוא זכה במספר מענקי מחקר, בעיקר מקרן Darshan and Kalpa Bhagat ומרשות המחקר של המכללה האקדמית צפת.

תאריך עדכון אחרון : 04/12/2022