בנות לבנה בזעם החמסין – הספרות העברית וזיקותיה לספרות הרוסית, כרך שני.

בנות לבנה כרך שני
תאריך
מחבר
פרופ' רינה לפידוס
הוצאה
כרמל
תקציר

ספר זה, בנות לבנה בזעם החמסין – הספרות העברית וזיקותיה לספרות הרוסית, הוא כרך שני לאחר שקודמו, בעל אותו השם, שראה אור בהוצאת כרמל בשנת 2009 ,ועוסק גם הוא במגוון עשיר של זיקות בין הספרות העברית ובין הספרות הרוסית. הספר דן בתחומים כגון: השקפות עולם ואידאולוגיה, נושאים ומוטיבים, סגנון לשוני, עיצוב פואטי של ההיגד וזרמים ספרותיים וסוגות ספרותיות. החיבור מנתח את יצירותיהם המקוריות ותרגומיהם מהספרות הרוסית של המחברים העבריים: י"ל גורדון, א"ד גורדון, ח"נ ביאליק, א"נ גנסין, י"ח ברנר, י"ד ברקוביץ', ש"י עגנון, רחל המשוררת, חיים הזז, אברהם שלונסקי וחיים לֶ נסקי. הוא אף דן בקצרה גם ביצירותיהם של מנדלי מוכר ספרים, גרשון שופמן, יעקב שטיינברג ואהרן אפלפלד. הפרק האחרון מציג את הרקע האירופי של הספרות הרוסית ובכך מעניק מבט־על הפורשׂ יריעה רחבה על הספר כולו.

רינה לפידוס, היא פרופסור מן המניין בחוג לספרות השוואתית באוניברסיטת בר־אילן. זהו חיבורה החמישה־עשר, עד כה כתבה וערכה ארבעה־עשר ספרים ועשרות רבות של מאמרים בעברית, באנגלית וברוסית אשר ראו אור בישראל, ברוסיה, בארצות הברית ובמדינות שונות באירופה. פרופ' לפידוס זכתה בפרסים והתקבלה לעבודת מחקר באוניברסיטאות המובילות בעולם, ביניהן אוניברסיטת אוקספורד בבריטניה ואוניברסיטאות הרווארד, ייל  וישיבה-אוניברסיטי בארצות הברית.

תאריך עדכון אחרון : 16/02/2023