הקורסים במסגרת לימודי התעודה:

תוכלו ללמוד תיאטרון אצלנו בשלושה ערוצים נפרדים: קורס בודד או קורסים אחדים לפי בחירתכם, אשכול של 6 קורסים סמסטריאליים מתוך 7 המעניק למשתתפיו "לימודי תעודה" או תכנית מלאה לתואר שני במגמת דרמה ותיאטרון.

סמסטר א-

• משחק מתוך יצירה אישית (גב' הדר גלרון)

בקורס נעביר את הסטודנטים תהליכי יצירה מעשיים, ננתח ולתעד את התהליכים, כדי שיוכלו  להשתמש בהם בעתיד עם תלמידיהם,ונכוון את נקודת המבט של הסטודנטים להתבוננות חברתית-סוציולוגית, הנשענת  (מבחינה פילוסופית) על תורתו של מרטין בובר ועל יכולתו של האדם להיות אמפתי כלפי האחר. (בניגוד ל'סימפטי' – שזו נקודת מבט מנותקת). הקורס יאפשר הזדמנות להתנסות בטכניקות שונות של כתיבה ומשחק, בכדי להעשיר את 'ארגז הכלים' של הסטודנטים, ולאפשר בחירה של שיטות שמתאימות אישית לכל אחד ואחת, ולהעניק  למורים לתיאטרון ולבימאי תיאטרון חובבים, כלים שונים ליצירת הצגות\ מופעים, מתוך עולמם של תלמידיהם.

• התיאטרון הישראלי והמחזאות המקורית (ד"ר רועי הורוביץ)

התיאטרון הישראלי הוא זירת פעילות אינטנסיבית (שלא לומר, אינפלציונית) ורבת-פנים. במהלך הלימוד, ננסה לשרטט את קלסתר פניו. בין היתר, נעמוד על יחסה האמביוולנטי של היהדות לעצם העיסוק בתיאטרון, מאפיינים בולטים של הרפרטואר המוצג במקומותינו (המגמה הרווחת של עיבוד יצירות ספרותיות לבמה, מרכזיות העיסוק בשואה ובאקטואליה, המחזאים הבולטים (לוין, אלוני, סובול), התעצמות 'הקול הנשי' בשנים האחרונות, ועוד. הלימוד יתבסס על הרצאות פרונטאליות, דיונים בכיתה, צפייה בקטעי וידאו, ביקור מאורגן בהצגות תיאטרון ומפגש עם שחקנים ואישים בולטים בתחומי העשייה התיאטרונית בארץ.

• סצנות ניתוח וביצוע – ממחזה כתוב להצגה \ From Page To Stage (ד"ר רועי הורוביץ)

מהו תהליך העבודה, ההופך מחזה כתוב למופע תיאטרוני? מה מתבצע במהלך החזרות להפקה?  במהלך הלימוד נשיב לשאלות אלה, תוך עמידה על תרומתו הייחודית של כל אחד מן השותפים למעשה המרכבה של 'הצגת תיאטרון'. הלימוד ייעשה באמצעות קריאה משותפת, שהויה ודקדקנית, של סצינות נבחרות מתוך הקאנון העולמי והיהודי-ישראלי (ואל תתפלאו, אם פה ושם, במהלך המפגשים, תמצאו עצמכם גם עולים לבמה ומשחקים...).

• לצחוק עם הצרפתים: תולדות הקומדיה בצרפת – עד המאה ה-18 (פרופ' יהושע אלקולומברה)

הקורס יסקור את תולדות הקומדיה בצרפת, מימי הביניים ועד המאה ה18 (ובכלל). דיון מיוחד יוקדש למחזאים שהם עמודי הקומדיה הצרפתית, תוך כדי ניתוח של יצירותיהם הבולטות. רוב הקורס יעסוק ביצירות התיאטרון אך מספר הרצאות יוקדש להשפעת התיאטרון על הקולנוע הקומי במאה ה20 (עיבוד מחזות לקולנוע; גלגול מוטיבים וסיטואציות קומיים ביצירות קולנועיות). הקורס מחולק לפי תקופות ומחברים, בהם: הפרסה של ימי הביניים, מולייר, דידרו, מריבו, בומרשה.

סמסטר ב-

• משחק מתוך יצירה אישית (גב' הדר גלרון)

• לצחוק עם הצרפתים: תולדות הקומדיה בצרפת – המאות ה19, ה20 וה21 (פרופ' יהושע אלקולומברה)

הקורס יסקור את תולדות הקומדיה בצרפת מן המאה ה19 עד המאה ה21. דיון מיוחד יוקדש למחזאים שהם עמודי הקומדיה הצרפתית, תוך ניתוח של יצירותיהם הבולטות. רוב הקורס יעסוק ביצירות התיאטרון אך מספר הרצאות יוקדש להשפעת התיאטרון על הקולנוע הקומי (עיבוד מחזות לקולנוע; גלגול מוטיבים וסיטואציות קומיים ביצירות קולנועיות). הקורס מחולק לפי תקופות ומחברים: הקומדיה הרומנטית, תיאטרון ה"בולבר" (לביש, קורטלין, פיידו), תיאטרון האבסורד (יונסקו), מחזאים יהודיים, יסמינה רזה ועוד. יצירות קולנוע מ-אריק רומר, פרנסואה טריפו, אריאן מנושקין, ז'ראר אורי, פרנסיס וובר...